BLOG KULINARNY AGI

Moje przepisy

Czołem! Dzięki, że wpadasz na naszego bloga. Śmiało włącz się do
dyskusji i zasubskrybuj kanał RSS aby być na bieżąco. Na razie!

TORTILLA

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 160 ml gorącej wody
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:

  1. W misce mieszamy mąkę i sól
  2. Dolewamy gorącej wody
  3. Dodać olej
  4. Zagnieść ciasto
  5. Po zagnieceniu, odstawić na kilka minut i odczekać.

Następnym naszym krokiem będzie rozwałkowanie ciasta i podzielenie go na tzw  kulki.

Takie oto ciasto podsmażamy na odrobinę posmarowanej tłuszczem patelni .

SMACZNEGO !

 

Możesz zostawić komentarz lub wysłać sygnał trackback ze swojego bloga.

Zostaw odpowiedź