BLOG KULINARNY AGI

Moje przepisy

Czołem! Dzięki, że wpadasz na naszego bloga. Śmiało włącz się do
dyskusji i zasubskrybuj kanał RSS aby być na bieżąco. Na razie!

Coś mocniejszego:)

ZUPA DNIA :

KRUPNIK

SKŁADNIKI:

  • Marchew 100g
  • Pietruszka 40g
  • Seler 20g
  • Por 20g
  • Cebula 20g
  • Porcja rosołowa 250g
  • kasza jęczmienna 100g
  • Ziemniaki 500g
  • Grzyby suszone 10g
  • olej 10cm3
  • natka pietruszki 10g
  • sól
  • pieprz ziarnisty
  • liść laurowy

 

PRZYGOTOWANIE:

  1. Dokonać obróbki wstępnej warzyw, ziemniaków grzybów i porcji rosołowej.
  2. Grzyby namoczyć przez około 30 minut.
  3. Warzywa pokroić w paski,ziemniaki w kostkę
  4. Ugotować wywar ( do zimnej wody włożyć porcję rosołową, przyprawy wymienione wyżej, grzyby;gotować około 60 minut, na 15 minut przed zakończeniem dodać warzywa).
  5. Kaszę opłukać, zalać zimną wodą. Dodać olej i gotować na wolnym ogniu około 60 min.
  6. Ziemniaki ugotować w wywarze, połączyć z rozklejoną kaszą.
  7. Doprawić do smaku.

krupnik_00_0

 

Możesz zostawić komentarz lub wysłać sygnał trackback ze swojego bloga.

Zostaw odpowiedź